24 Mart 2013 Pazar

24 Mart 2013 Tarihli Gazete Yazım


Bahar Gelirken 2 :)




Feng Shui nedir?

Yaklaşık 3000 yıl önce Çin’de ortaya çıkmış bir öğretidir ve sağlık, şans ,mutluluk ve başarı gibi kavramlar sunmayı vaad eder. Evrendeki her şeyin bir enerjisi olduğu temeline dayanır.

Bahar yenilenmek, tazelenmek demekse o halde eskileri geride bırakmaya, onlardan ayrılmaya ne dersiniz? Yani daha açık bir ifade ile artık ihtiyacımızın olmadığı şeyleri atalım mı? :) Geçtiğimiz hafta  baharla birlikte “biz” nasıl yenileniriz, ruhumuz nasıl yenilenir  bundan bahsetmiştim. Şimdi ise evimizde veya çevremizde ne gibi değişiklikler yapabiliriz bundan bahsetmek istiyorum.  Haydi o zaman  baharın yeniliği evinize gelsin :)
Çok klasik olarak denir ya “bahar temizliği” diye , işte tam da bunu anlatacağım sizlere. Evimizi ya da ofisimizi temizlerken, kullanmadıklarımızı atarken ruhunuzun da temizlendiğini, yenilendiğini hissedeceksiniz. Bunu nasıl mı yapacağız? Feng Shui ile.. Ana kural aslında şu,  artık ihtiyacınız olmayan şeyleri atmak veya  vermek. Böylece yeni olan herşeye hayatınızda yer açmış,  olacaksınız..
*Az önce dediğim gibi tam bir temizlik yapmak  ve dağınıklığı gidermek için kendinize “Bunu yeterince kullanabiliyor muyum?” “ Bu eşyaya ihtiyacım var mı?”  “ Gerçekten de bu eşyayı seviyor  muyum?”   gibi sorular sorabilirsiniz. Ve eğer ki bunlara olumsuz cevaplar vermişseniz demek ki onlara ihtiyacınız artık kalmamış demektir.  :)
* İletişimde bazı sorunlar yaşıyorsanız, ve bazen  yanlış  anlaşıldığınızı düşünüyorsanız e-postanızdaki  mailleri veya telefonunuzdaki mesajları silmeyi deneyebilirsiniz.  (İlla ki bunları saklamam gerekir diyorsanız , bir flash belleğe veya cd’ye kopyalayın ve sonra da bunları unutun. :)
*Tam bir  bahar temizliği için aslında öncelikle mutfağınızdan başlamanız gerekir.  Çünkü bu felsefeye göre, mutfak evin en önemli kısmı. Neden mi? Feng Shui’de mutfak zenginlik, bereket, gelişme anlamlarını taşır ve dolayısıyla da mutfağınızın durumu  sizi ve  sağlığınızı temsil eder.  Ve eğer ki sağlığınızı da önemsiyor ve daha iyi olmasını istiyorsanız, mutfak dolaplarınızda artık eskisi kadar kullanmadığınız tabakları, bardakları vs. atın veya  verin. Buna ek olarak dolaplarınızdaki abur cuburlrı, konserveleri de ayırın ve taze yiyecek ve içeceklere yer açın.
*Pencerelerinizi, camlarınızı açın, perdelerinizi aralayın. Açın ki gün ışığının, pozitif enerjinin  içeriye girmesine izin verin. Böylece motivasyonunuz artsın, yaşam enerjisiyle dolun. Feng Shui felsefesine göre pencereler sizin hayata bakışınızı temsil eder, pencereler ne kadar temizse, siz de o derece arzu, istekle dolu olur, pozitif kalır daha güzel kararlar verir, mutlu olursunuz.
*Artık kullanmadığınız “dokuz” adet objeyi  ihtiyacı olanlara verin veya bağış yapın. Böylece size yardımcı olacak desteği, insanları   hayatınıza çekecek ve kendinizi yalnız hissetmeyeceksiniz. ( Bu  arada tabi ki dokuzdan fazla obje de verebilirsiniz ,hatırlayın ne kadar verirseniz  o kadar alırsınız,hayat böyle.  :)
*Makyaj çantanızı düzenleyin. Kullanmadığınız, artık gerekli bulmadığınız ve  belki de tarihi bile geçmiş olan, kullanmadığınız makyaj malzemelerini atın. Yine aynı şekilde ecza dolabınızdaki tarihi geçmiş ilaçları atın.
*Çantanızı, cüzdanınızı düzenleyin. Gereksiz fişleri, kağıtları atın. Hatta bunu her hafta yaparsanız çok daha iyi olur. Neydi kural? Hemen hatırlayalım..  “Yeniye yer açmak için eskiyi atmak.”
*Salonunuza ailecek çekilmiş  olan fotoğraflarınızı güzel çerçevelerin içerisine koyun. Mutlu ve gülen fotoğraflarınız size güzel anılarınızı hatırlatacak, onlara baktıkça   pozitif tutumunuz artıcak ve aile bağlarınız daha da güçlenecek.



Bu hafta…

Her hangi bir konuda insiyatif alın..
Tanımadığınız birisine selam verin ve  “günaydın” deyin.
Gazlı içecekler yerine , doğal sıkılmış meyve sularını tercih edin.
Bir çocukla oturup sohbet edin. :)
Bol bol müzik dinleyin.
                                          


                                                                                                                                            
         Bütün Mesele Hazır Olmakta
Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin. Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz.Bütün mesele hazır olmakta.Madem hiçbir insan bırakıp gideceği şeyin gerçekten sahibi olmamış, erken bırakmış ne çıkar, ne olacaksa olsun!

Hamlet – William Shakespeare

    





























Kendiniz İçin Vaktiniz Var mı?

Kendinize yeterince vakit ayırıyor musunuz? Sadece kendinizle baş başa kalabileceğiniz size özel bir  vaktiniz var mı?
Biraz kendimize vakit ayıralım. Neden mi?
Yalnız kalmak zihninizi yenileyecek, odaklanmanızı kolaylaştıracak. Bedeniniz ve zihniniz aynı anda dinleneceğinden ötürü yenilendiğinizi hissedeceksiniz. Üretkenliğiniz artacak  ve daha yaratıcı olabileceksiniz, çünkü kendinizle baş başa kalacağınız için sakinleşecek ve konulara, olaylara daha kolay  odaklanacaksınız.  İşlerinizi daha kısa sürede bitirebileceksiniz.
Kendinizle baş başa kaldığınızda kim olduğunuzu keşfedeceksiniz. Kendinizi tanıdıkça, etrafınızdaki kişileri daha rahat anlayacaksınız, empati kurabilecek, sorunları daha kolay çözebilecek ve hatta iyi bir dinleyici olduğunuzu fark edeceksiniz.
·         Günde en az yarım saati sadece kendinize ayırın. Bu ,sabah uyanınca veya yatmadan önce olabilir.
·         Kapınızı kapayın.
·         En sevdiğiniz müzikleri dinleyin.
·         Erken uyanın.
·          İşlerinizin planlamasını önceden yapın .
·         Kendinize bir ödül verdiğinizi düşünün.
·         Aklınızdan düşüncelerin geçmesine izin verin, engellemeyin, bırakın aksın.
·         Gün içerisinde yapacaklarınızı önceden yazın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder