9 Haziran 2013 Pazar

9 Haziran 2013- Özgür Kocaeli Gazetesi Makale







Sevdiklerimizle Birlikte
Malum sene sonu ve derslerimizi bitirdik. Genel tekrarlarımızı yapıyoruz ve artık daha fazla aktiviteye yer veriyoruz, yavaş yavaş tatile hazırlık yapıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizi pikniğe götürdük geçen hafta. Pikniğe giderken  de yanlarında Ipad , telefon vs . gibi teknolojik herhangi bir şey olmasından ziyade top, atlama ipi, satranç, monopoly, pictureka, tabu, uno gibi oyunları götürmelerini  istedik.  Çünkü biliyoruz ki pikniğe giderken serviste dahi etrafına bakmak yerine , kendilerinin daha da yalnızlaştıran oyunları oynayacaklar, arkadaşlarıyla sohbet etmek yerine o an yanlarında olmayan başka bir arkadaşlarıyla mesajlaşacaklar. Haklılar, çünkü daha cazip ve bazen daha kolay..iletişim açısından elbet..
Öyle çok keyif aldılar ki güzel öğrencilerim düzenlediğimiz bu  piknikten..  Sadece  o müthiş doğadan, ağaçlardan, aldıkları mis gibi tertemiz havadan, o sımsıcak güneşten değildi yaşadıkları o mutlu anlar, çok eminim ki birlikte bir şeyler yapmaktan, arkadaşlarıyla bir şeyler  paylaşmaktan  dolayı da çok mutluydular. Tüm gün boyunca koşturmaktan, atlamaktan, zıplamaktan çok yoruldular fakat  eminim ki aynı anda tüm senenin yorgunluğunu da atmış oldular.  Arkadaşlarıyla birlikte olmak öyle çok mutlu etti ki onları..
Ne kadar önemli insanın sevdikleriyle birlikte zaman geçirmesi, bir şeyler paylaşması, sohbet etmesi  öyle değil mi? Tüm negatiflikleri silip süpüren sihirli bir süpürge oluyor sanki sevdiklerimizle sohbetlerimiz, birlikte oynadığımız oyunlar, yediğimiz yemekler, içtiğimiz kahveler..  Kahve demişken, düşünün içtiğiniz bir Türk kahvesini, o kahvenin  yüzünüzde yarattığı o koskocaman gülümsemeyi, o tepsiye dizdiğiniz kahve fincanlarının aslında birazdan kelimelere dökeceğiniz düşünceleriniz olduğunu , dertlerinizi paylaşacağınız bir ana hazırlık eden bir araç olduğunu..  Peki ya birlikte oynanılan oyunlar? Onlar aslında bizim hepimizin bir olduğunu,  sadece yalnız değil birlikte de bir şeyler hatta daha güzel şeyler yapabileceğimizi bize hatırlatan araçlar. Bu oyun belki karşılıklı oynanan bir oyun,  belki de bir takım oyunu olabilir. Ne fark eder ki?  İki kişilik oyunda her ne kadar sevinci, heyecanı ve belki de biraz hırsı deneyimleyeceksek ,  takım oyunununda da birlikte bir şey yapmanın önemini hatırlayacağız hiç şüphesiz. Ne fark eder ki.. Gerisinin önemi var mı ki.. O nedenle.. Diyorum ki biraz daha vakit geçirelim sevdiklerimizle, dostlarımızla, akrabalarımızla.. Belki önemli olan fazla değil olabildiğince verimli, kaliteli , güzel  zaman geçirmek.. Hadi deneyelim, bugünden, bu güzel Pazar günü itibariyle başlayalım.. Ne dersiniz? :)

Tatile Beş Kala :)




Tatil demişken, piknikler başladı, havalar ısındı demişken.. Sevgili öğrenciler,  şöyle rahat,  şöyle huzurlu bir tatili nasıl da hak ettiniz, farkında mısınız? Tüm sene boyunca yoruldunuz, kendi geleceğiniz , hayatınız ve güzel bir yarın için için çabalamaktan dolayı öyle yorgun düştünüz ki.. Yenilenmeye, tazelenmeye, enerji depolamaya çok ihtiyacınız var, o kadar aşikar ki bu..  Hepiniz bir yaş daha büyüdünüz, bakın bakalım Eylül 2012’deki fotoğraflarınıza , aynı mısınız oradaki öğrenciyle? Nasıl değiştiniz öyle değil mi? Siz artık o siz değilsiniz, fazlasıyla yeni bilginiz var artık bir çok konuda ve o  fotoğraftaki öğrenciden  10 ay daha büyük ve olgunsunuz artık. Ne mutlu size! Biliyorum bir çoğunuz  tatile girmekten dolayı öyle çok sevinemiyor bile, hani şu tatil ödevleri/ kitapları var ya , işte onlar  yüzünden şimdiden endişelenmeye başladınız. Bir dakika durup düşündünüz mü sakince peki ? Neyi mi? Tatili nasıl daha iyi , güzel ve her şeyden önce “kendiniz” için nasıl daha yararlı  bir hale getirebileceğinizi..
Neleri hatırlayalım o zaman?
1-    Öğretmenlerinizin sizi  bir sonraki yıl daha rahat etmenizi  istediklerinden ve tamamen sizin rahatınızı düşündüklerinden dolayı az da olsa ödev verdiklerini ve bunun gerçekten de sizin yararınıza olacağını.
2-    Aileniz ve arkadaşlarınızla geçirebileceğiniz bol bol vaktinizin olduğunu.
3-    Okuyabileceğiniz herhangi bir kitap, dergi veya gazete için bolca vaktinizin olduğunu ve okumanın insana bir çok önemli değer kattığını.
4-    Oyun oynamanın hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok faydalı olduğunu.
5-    İmkanlar dahilinde yüzme, basketbol, voleybol, tenis gibi herhangi bir spora başlamak için harika bir fırsat olduğunu.
6-    İngilizce’nizi geliştirmek amacıyla  film izlemek, müzik dinlemek için bolca  vaktinizin olduğunu ve bunu  size fayda sağlayacak şekilde ayarlamanın aslında sizin elinizde olduğunu.
7-    Yeni bir hobiye başlamak için iyi bir fırsatınızın olduğunu.
8-    Bir sonraki seneye hazır ve formda  girmek için oldukça fazla vaktinizin olduğunu.
Sevgili öğrenciler hepinizi şimdiden kutluyorum ve size iyi tatiller diliyorum. Umarım çok keyifli  bir tatil geçirirsiniz. Çünkü bunu hak ettiniz. :) 

Hiç katılaşmayan bir yüreğiniz, hiç yorulmayan bir ölçülülüğünüz, hiç incitmeyen bir dokunuşunuz olsun...     Charles Dickens


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder