9 Ağustos 2013 Cuma

4 Ağustos 2013- Özgür Kocaeli Gazetesi Makale

Gerçek Olsun..





Güzel okurlar, gönlü güzel insanlar hepinize  sevgiler ve  selamlar..  J Zaman yine çabucak geçti ve işte yine burada buluşuyoruz.. Nasılsınız? Keyfiniz nasıl? Bu güzel, huzurlu Ramazan ayınız nasıl geçiyor? Peki ya tatil? Ya da işler nasıl? Her şey yolunda mı? Mutlu musunuz ? Keyifli ? Aşık? Heyecanlı? Ve her şeyden önce şükran dolu?

Zaman dedim öyle değil mi az evvel?  Nasıl da hızlı geçiyor..Anlamıyoruz, farkına varmıyoruz, bir bakıyoruz haftalar , aylar olmuş, seneler geçmiş..  Peki bu esnada ya yapmak istediğimiz, hedeflediğimiz, bazen bir of çekip gerçek olmasını dilediğimiz şeyler? Bunlara yeterince vakit ayırabiliyor muyuz? Ya da gerçekleştirmek istediklerimizi erteliyor, yeterince zaman ayırmıyor ve sonradan da üzülüyor muyuz?
Hep listeler vardır ya , ölmeden önce görmeniz gereken 10 yer, mutlaka izlenmesi gereken 100 film, arşivde bulunması gereken müzik cdleri,  yapılması gereken  50 şey gibi.. Benim için de olmazsa olmaz ve gerçekleştirmeyi istediğim bir hayalim vardı uzun zamandır. “Çok yakın bir arkadaşımla yurtdışında tatile çıkmak.. “
Doğduğumdan beri her yaz ailemle tatilimi yapar,  ailecek birlikte olmaktan ve bir şeyler paylaşmaktan dolayı da çok  güzel vakit geçiririz.  Az evvel dedim ya bir hayalim vardı diye.. İşte ben onu bu sene gerçekleştirme fırsatı buldum. Aslında geçen seneden beri hayata geçirmeye çalışıyorduk arkadaşımla fakat bazı sebeplerden ötürü bu seneye ertelemiştik.. Arkadaş dedim.. Ah nasıl önemli bir kelime bu.. Bu güzel tatile öyle güzel bir arkadaşımla gittim ki .. Ortaokul, lise, üniversite yıllarımı birlikte geçirdiğim canım arkadaşım.. Hani derler ya arkadaşını tanırsın tatilde diye, ben onunla birlikte  bu tatili geçirdiğim için onu değil,  belki  de kendimi daha iyi tanıma fırsatı buldum, güzel arkadaşlar kendini insana böyle iyi hissettiriyorlar sanırım..
Çok güzel anılar, harika gözlemler, deneyimler ve bol kahkahalarla döndük evimize.. İyi ki yapmışım, iyi ki gitmişim, iyi ki gerçek olmasını istemişim dediğim harika bir anı bu.. Detaylı olarak belki sonrasında paylaşabilirim sizlerle de.. Fakat benim merak ettiğim başka bir konu var.. Sizlerin olmazsa olmaz , şu dünyadan ayrılmadan önce gerçek olmasını dilediğiniz, mutlaka yaşamak istediğiniz kaç tane hayaliniz var ve bunlar neler? Benimle paylaşmak ister misiniz? Eğer öyleyse e- mail adresimi biliyorsunuz.. Neler gerçek olsun? Hadi düşünelim biraz..

“Düşlerinizi kovmayın, çünkü onlar gidince belki siz kalırsınız ama artık yaşamıyorsunuz demektir.”
Mark Twain


İyi Bayramlar!



Ben çook küçükken bayram sabahları dinlediğimiz bir parça vardı..  Hala duyduğum zaman bir tuhaf olurum..Barış Manço’nun  bir şarkısı , eminim hepiniz bilirsiniz.. “Bugün bayram erken kalkın çocuklar..”  Babam radyoyu açar ve bu şarkıyı dinletirdi bize ..Yeni elbiselerimizi , ayakkabılarımızı giyer öyle karşılardık o güzel bayramları.. Ziyaretlerimizi yapar, güzel anlar yaşardık..  Yine geldi o güzel bayramlardan bir tanesi.. Şimdiden hepinizin bayramını en içten , en samimi dileklerimi kutluyorum. Dilerim ki bu seneki bayramınız çocukluğunuzda geçirdiğiniz en saf, en masum ve de en coşkulu bayram kadar mutlu eder sizi.. Dilerim ki tüm sevdikleriniz ve birlikte olmak isteyeceğiniz herkes yanınızda olur.. Dilerim ki ve her şeyden önce siz mutlu olur, keyif alırsınız o anlardan , yaşayacağınız tatlı mı tatlı güzel bayram anlarından..
Bayram” kelimesi:  Dîvan-ı Lugati't-Türk'te Kaşgarlı Mahmud bayram kelimesinin kökünü "bezrâm" olarak vermiş. Pehlevi Farsçası'nda ise  "sevinç ve eğlence günü" anlamına geliyor. 


Moshe Abudaram’dan 10 Altın Anahtar:

1- Nefes alın. Ne zaman sıkılırsanız, farkında olun ve nefes alın. Nefes ruhunuzun beden ile bağıdır. Bu bağlantınız hep yerinde olsun.

2- Su için. Vücudunuzda su yoksa ruhunuzun ikamet ettiği beden ne görevlerini ne de sizin arzularınızı gerçekleştirebilir.

3- Endişeye değil, neşeye odaklanın. Ancak neşe karşınızdaki kapalı kapıları açan anahtardır. İçinizden gelmiyorsa bile, gülün, kahkaha atın, frekansınızı değiştirin. İçinizden gelmese de radyonun kanalını değiştirin.

4- Yarının problemlerini bugünün enerjisi ile çözemezsiniz. Size bugün için gerekli tüm güç verildi. Ve yarın, yarın için gerekenler verilecek. Taşıyamayacağınız hiçbir yük size verilmez. Kendinize güvenin.

5- Kendi anne babamızı biz seçtik. Onlara gereken saygıyı gösterin. Ne olursa olsun. Kızsanız da, darılsanız da, üzülseniz de, saygı gösterin. Bazen saygı sevgiden de önemli olabilir.

6- Çocuklarınız size ait değiller. Onlara hak ettikleri gibi, bağımsız ve özgür varlıklar olarak gerekli sevgi ve saygıyı gösterin. Ve bilin ki onlar sizi seçti, sizin kendi anne babalarınızı seçtiğiniz gibi. Yaşamak için geldikleri bir yol. Onlar için bir şey yapmak istiyorsanız bu yolu yürümeleri için onlara destek olun.

7- Ruhunuzun ölümsüz olduğunun farkında olun. Hep vardınız ve hep var olacaksınız.

8- Ben akşamdan ertesi sabah 6’da uyanmayı kendime vaat edersem, bu olur. Peki, sözleriniz ile siz her gün, her an ne vaat ediyorsunuz? Kelimeleriniz ile kendinize, öldün diyerek, dizlerim bitti diyerek, bu iş beni hasta etti, diyerek gerçekleşerek kehanetler yaratmayın. Güçlüsünüz, insansınız, Başarırsınız.

9- Yapın. Yapmadıklarınıza pişmanlıklarınız her zaman daha çok olur. Yüreğiniz derinliklerin bir dilek olarak geliyorsa ve size neşe veriyorsa, durmayın yapın.

10- Bilmek istediklerinizi sorun. Soru varsa, cevap mutlaka gelecektir. Her zaman ilk gelen cevap en doğrusudur.